Članovi Demokratske stranke su održali neposredne izbore u 56 opštinskih i gradskih odbora. Na direktnim izborima u trećini od 160 opštinskih odbora izabrani su novi predsednici opštinskih i gradskih odbora kao i novi sastavi opštinskih odbora stranke.

dragan sutanovacPovodom ovih izbora, predsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je da na ovaj način stranka podiže svoje kapacitete i spremno dočekuje naredne izbore, kako bi politika stranke mogla da dođe do što većeg broja ljudi na teritoriji cele zemlje.

Demokratska stranka može da ostvari svoju misiju jačanja Srbije i njenih institucija samo ukoliko je velika i jaka stranka koja ili sprovodi promene ili je u opoziciji brana štetnim potezima vlasti. DS zaokružuje proces stranačkih organizacionih promena i unutrašnjeg jačanja stranke. Unutarstranačkim izborima na lokalnom nivou stranka ulazi u proces pripremanja za izbore jer će odbori stranke sa novim legitimitetom i novom energijom moći da ostvare rezultat.

– rekao je Dragan Šutanovac, predsednik Demokratske stranke.

Šutanovac se osvrnuo i na ženski aktivizam i izjavio da su „ovi izbori pokazali da se sve veći broj žena politički angažuje u Demokratskoj stranci i nalazi na odgovornim mestima, što je veoma važno za popravljanje položaja žena u zemlji“.

Šutanovac je najavio i da će tokom jeseni novo rukovodstvo na republičkom nivou dobiti i Demokratska omladina, Forum žena, kao i Forum penzionera, organizacija koja od skoro postoji u Demokratskoj stranci.

Izvor: Informativna služba DS