Izjava Aleksandre Jerkov, narodne poslanice Demokratske stranke

Aleksandra JerkovIzjava ministarke Ane Brnabić da će država zatvoriti škole u kojima ima malo đaka na najbolji način prikazuje način na koji ova vlast tretira građane. Možda baš deca koja idu u te škole mogu izrasti u ljude koji će promeniti Srbiju, možda baš to dvoje kojima će ministarka Ana Brnabić zatvoriti školu mogu postati veliki ljudi, naučnici, intelektualci. Ja verujem u njih više nego u sve Vladine funkcionere zajedno.

Ovim potezom Vlada direktno radi protiv dece koja idu u te škole, ugrožava njihove interese i smanjuje im zakonom i Ustavom garantovane šanse da iskoriste sve svoje potencijale i dobiju obrazovanje koje će im to omogućiti. Ona i Srbiji smanjuje šanse da se u njoj obrazuju neki budući Mihajlo Pupin ili Uroš Predić, koji su išli u seoske skole, upravo poput ovih čije se zatvaranje najavljuje. Ministarka Ana Brnabić očigledno ne može ili ne želi da razume koliko bi tu decu oštetilo da moraju da putuju ili pešače desetine kilometara svaki dan do škole, baš kao što ne razume decu koja moraju da rade tokom školovanja da bi izdržavala ne samo sebe nego i svoje porodice.

Zato Vlada Aleksandra Vučića pribegava svom oprobanom receptu. Štedi na deci iz seoskih sredina, a na sebe, svoj komfor i svoje sulude projekte troši milijarde.

Izvor: Informativna služba DS