demokratska strankaSrpska napredna stranka zloupotrebljava politički proces kako bi sprovodila aktivnosti o kojima javnost ne može biti obaveštena tokom predizborne tišine. Ove aktivnosti deo su prljave kampanje i izraz su straha vladajuće garniture od pobede kandidata građana Saše Jankovića i početka demokratskih promena u Srbiji nakon 2. aprila.

U petak oko jedan sat posle ponoći, policija je sa jednom maricom i pet patrola uhapsila aktiviste Demokratske stranke na Rakovici zato što su iskazali protest protiv prelepljivanja javnih površina plakatima Aleksandra Vučića.

Nakon lažnih fejsbuk stranica opštinskih odbora Demokratske stranke, lažnih flajera i postera potpisanih u ime Demokratske stranke i Saše Jankovića, prljava kampanja se nastavlja sa masovnim pozivima velikom broju građana u kasnim večernjim satima sa lažnim predstavljanjem da kao aktivisti zovu iz Demokratske stranke sa pitanjem „da li ćete glasati za Sašu Jankovića?“.

Verujemo da će Srpska napredna stranka i njeni sateliti smisliti nove načine da uplaše i da kroz uznemiravanje iziritiraju građane, ali smo uvereni da će građani Srbije zajedno sa nama odbraniti našu zemlju dostojanstveno i demokratski na izborima u nedelju i da ništa ne može da spreči promene u Srbiji.

Izvor: Informativna služba DS