GO DSDanas je u Sava centru održana redovna sednica Glavnog odbora Demokratske stranke. U otvorenom delu sednice, javnosti su se obratili predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, kao i kandidat kojeg je podržala DS na prethodnim predsedničkim izborima Saša Janković.

Danas se u Srbiji mnogi bave pitanjem ko je lider opozicije. Mi želimo da budemo lideri promena, nama nije tema opozicija, nama je tema da se spremimo za naredne beogradske izbore, moramo da vratimo osmeh građanima Beograda, da ponovo vratimo Beograd u ruke građana, da na tim izborima pobedimo.

– izjavio je Dragan Šutanovac.

Osvrnuvši se na izbore koji se sutra održavaju u pet lokalnih samouprava Šutanovac je rekao:

Demokratska stranka ima liste u svim sredinama i negde izlazimo samostalno, a negde smo stub lokalnih koalicija. Nažalost, svedoci smo zastrašivanja stranačkih aktivista, vrši se pritisak na građane, ulažu se velika sredstva i kupuju glasovi pomoću nekakvih lanč paketa.

Šutanovac je rekao da je prošle noći članu DS u Odžacima Miroslavu Iliću zapaljen automobil i dodao da je taj auto tokom noći dva puta paljen, a Ilić je prvi put uspeo da ga ugasi, što je očigledan primer zastrašivanja.

Predsednik Demokratske stranke je ukazao da u oblasti pravosuđa imamo „izvršnu vlast koja te tuži i koja ti istovremeno sudi. Sudije se kao suncokreti ka suncu okreću ka izvršnoj i zakonodavnoj vlasti“, rekao je Šutanovac, istakavši da uveliko radi komisija za promenu Ustava koju predvodi predsednik Političkog saveta dr Zoran Lutovac. Cilj promene Ustava jeste potpuno politički nezavisno sudstvo kao preduslov da Srbija bude moderna i uređena zemlja.

Na kraju svog obraćanja, Dragan Šutanovac je poručio:

Zahvaljujem se svim članovima, svim aktivistima i svim simpatizerima Demokratske stranke na velikom doprinosu i trudu tokom proteklih izbora na kojima smo podržali kandidata građana.

– izjavio je Šutanovac i pozvao Sašu Jankovića da se obrati kao gost Glavnom odboru.

Saša Janković je izrazio zahvalnost svim članovima i simpatizerima Demokratske stranke:

Hvala vam Demokratska stranko u moje ime i u ime građana Srbije! Ova stranka je zlatnim slovima upisana u istoriji srpske demokratije. Stajali ste hrabro uz mene i ja danas stojim uz vas. Verujem da možemo da pokažemo da ćemo raditi zajedno. Očekujem da ću biti strateški partner DS dok je paljenje automobila samo mala slika u mozaku nasilja.

Nakon toga on je dodao da će kroz tu saradnju pokazati da “Srbija nije prokleta zemlja i da njeni građani nisu osuđeni na ponižavanja koja im se svakodnevno dešavaju“.

Znamo da možemo. Znamo da hoćemo. Nazad nema, jer samo jednu Srbiju imamo. Nemamo rezervni položaj. Pobedićemo sa osmehom na licu.

– kazao je Janković.

Izvor: Informativna služba DS