Beograd, 9. aprila 2017. – Otvoreno pismo Balše Božovića Maji Gojković: Služite građanima i Srbiji, a ne svojoj partiji

Balsa Bozovic

Predsednice,

Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi.

Ovu zakletvu ste položili, zajedno sa svima nama.

Zakleli ste se da ćete služiti građanima, predsednice, a ne svojim stranačkim šefovima, ne njihovim interesima. Građanima.

Umesto da služite građanima, priključili ste se onima koji studente nazivaju narkomanima, pijancima i neradnicima. Iste one studente koji su na ulice izašli, jer su u sistemu koji ste Vi izgradili, njihove roditelje ucenjivali, zastrašivali i pretili im otkazima ukoliko ne glasaju za Vašeg kandidata.

Služite građanima, predsednice. Nemate pravo da ignorišete njihove zahteve, jer ste Vi izgradili sistem u kom oni svoja prava moraju da traže na ulici, sistem u kom su primorani da Vam na trgovima poručuju da im nećete oduzeti pravo da biraju.

Čuvajte institucije, predsednice, poštujte zakon. Da je bilo sve po zakonu, do ovoga ne bi došlo. Da ste omogućili fer uslove za izbore, da ste pošteno brojali glasove, da niste dopustili da ljude ucenjuju i da im prete tokom predsedničke kampanje, da niste učinili da zavlada medijski mrak, ne bi bilo ovih desetina hiljada ljudi širom Srbije na ulicama. Imaju jednu poruku za Vas, predsednice – služite građanima i Srbiji, a ne svojoj partiji.

Poštujte narodne poslanike, predsednice. Poslušajte one koji se sećaju zakletve koju smo zajedno položili, da ćemo služiti građanima. Poslušajte nas kada Vam kažemo da ovo možemo i moramo da rešimo u institucijama, a ne na ulici. Da se pogledamo u oči i da kažemo da do ovog bunta ne bi ni došlo da imamo državu koja funkcioniše, koja obezbeđuje i štiti slobodu, jednakost i socijalnu pravdu. Država postoji da bi služila građanima, a ne stranačkim šefovima.

Niste se zakleli Aleksandru Vučiću, predsednice. Zakleli ste se građanima i državi Srbiji i na njih nemate pravo da pljunete.

Zato, održite reč, gospođo Gojković. Služite građanima, nemojte biti protiv njih. Služite građanima, ne interesu vrha Srpske napredne stranke. Pustite nas, predstavnike građana, da radimo svoj posao u njihovom interesu i po njihovim zahtevima.

Održite reč, gospođo Gojković. Prvi i poslednji put.

Balša Božović
Narodni poslanik

Izvor: Informativna služba DS