maja videnovicNarodna poslanica Demokratske stranke Maja Videnović izjavila je danas u razgovoru sa građanima Beograda da nam treba zemlja u kojoj policija reaguje na kriminalne obračune na ulicama i štiti građanke i građane, a ne bilborde i plakate sa likom jednog čoveka.

Treba nam zemlja u kojoj policija radi svoj posao, koja reaguje i sprečava kriminalne obračune na ulicama gradova u Srbiji. To je policija koja bi trebalo da štiti svoje građane, a ne da privodi aktiviste Lokalnog fronta i štiti bilborde i plakate sa likom jednog čoveka. Strašno je da se krik jednog nesrećnog čoveka koji na mitingu SNS-a viče da je gladan, utišava tako što se on izbacuje, što misle da su taj problem tako rešili. Kada se neko usudi da govori slobodno, kada se nečije mišljenje ne svidi, kada je suprotno stavu jednog čoveka, odmah se taj pojedinac proglašava državnim neprijateljem, stranim plaćenikom, izdajnikom.

– izjavila je Maja Videnović, narodna poslanica Demokratske stranke.

Vučićeva vlast je prepreka jednostavnom i normalnom životu i drugi april je velika šansa da mu na jedan demokratski, dostajanstven i miran način građani odgovore.

Vučić govori da se kandiduje sam, a da su svi ostali protiv njega. Zapravo on stoji protiv šanse da živimo jednostavnim i normalnim životom, koji nije prepun konstantnih vanrednih stanja, vanrednih konferencija za štampu, državnih udara, državnih neprijatelja, lažnih obećanja, lažnih doktora, lažnih rezultata. On ne želi predsednika koji zvoca, ne želi novinare koji pitaju, ne želi građane koji slobodno misle. Plaši se slobodnih ljudi zato što ne može da ih zastraši i kontroliše. Drugog aprila je velika šansa da mu na jedan demokratski, dostajanstven i miran način odgovorimo. Drugi april je samo prvi korak ka drugom krugu, a drugi krug je prvi korak ka šansi da živimo u uređenoj i normalnoj zemlji, u zemlji u kojoj vladaju zakoni i institucije, a ne jedan čovek.

– zaključila je Maja Videnović.

Izvor: Informativna služba DS