Polaganjem venaca u Aleji velikana i finalnim takmičenjem mladih besednika i besednica, Demokratska stranka obeležila je godišnjicu ubistva prvog demokratskog premijera Srbije i predsednika DS dr Zorana Đinđića.

Foto: DS

Porodica, prijatelji, stranačke kolege i građani odali su poštu Zoranu Đinđiću polaganjem venaca i cveća i paljenjem sveća na njegovom grobu u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

U znak sećanja na život i viziju Zorana Đinđića, Demokratska stranka i Fondacija dr Zoran Đinđić organizovali su tradicionalno, dvanaesto po redu takmičenje mladih u besedništvu pod nazivom „Besede u Zoranovu čast“.

Finale 12. takmičenja mladih u besedništvu u čast Zorana Đinđića

Odata pošta Zoranu Đinđiću na skupu Progresivne Alijanse

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je „Da mladi ljudi ne bi odlazili u svet, potrebno je da svet dovedemo u zemlju“, a za najboljeg besednika proglašen je Nikola Masal iz Beograda.

Drugo mesto pripalo je Jeleni Marić iz Užica, dok je trećeplasirani bio Stefan Stojković iz Novog Sada.

Najbolje među osmoro učesnika finala odabrao je stručni žiri u sastavu: Predrag Ejdus (predsednik žirija), Ružica Đinđić, Vojislav Stanimirović, Marko Janketić, Dragan Šutanovac, Antonela Riha, prof. dr Dragoljub Mićunović, Dragan Mićanović i Branislav Lečić.

Foto: DS

Brojnoj publici u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, među kojom je bio i kandidat za predsednika Srbije Saša Janković, svoje besede i nastupe u finalu predstavili su i Anastasija Marjan, Danilo Lučić, Danilo Milenković, Milica Stojković i Marina Radovanović.

Foto: DS

Demokratska stranka i Fondacija dr Zoran Đinđić se zahvaljuju svim devojkama i mladićima koji već dvanaestu godinu za redom potvrđuju da su ideje Zorana Đinđića inspiracija za budućnost.

Izvor: Informativna služba DS