Glavni odbor Demokratske stranke potvrdio je odluku predsedništva o jednoglasnoj podršci Saši Jankoviću za predsednika Republike Srbije.

Glavni odbor Demokratske strankePredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac na sednici Glavnog odbora izjavio je da je ovo istorijska odluka i povratak korenima na kojima je Demokratska stranka i nastala.

„Danas smo podržali čoveka koji upravo promoviše vrednosti za koje se i mi zalažemo. Čoveka koji punih deset godina obavlja svoj posao u skladu sa Ustavom, u skladu sa zakonima, koji kada su drugi bežali – ostao. Čovek koji nije ustuknuo nijednog momenta pred onima koji su trenutno sila u Srbiji. Čovek koji poštuje pravnu državu, koji je izgradio instituciju ombudsmana i pokazao da ima dovoljno hrabrosti da se kao pojedinac suprotstavi jednoj bahatoj vlasti koja sve vreme uporno pokušava da uruši institucije sistema.“ – rekao je Šutanovac.

„Saša Janković je već pobedio, na poziciji na kojoj je već bio, pobedio je u izgradnji pravne države, u poštovanju institucija, u poštenju, u doslednosti. Saša je pobednik i biće sledeći predsednik Republike“, naglasio je Šutanovac.

„Nijednog momenta nismo kalkulisali, nijednog momenta nismo imali računicu u ruci. Sagledavali smo okolnosti u kojima živimo i čekali smo da i druge stranke proevropske orijentacije, koje dele naše vrednosti, zajedno sa nama podrže upravo onog kadnidata za kog smatramo da će biti pobednik na ovim izborima. Nažalost, to se još uvek nije desilo, ali nije bilo više vremena za čekanje. Mislim da je Demokratska stranka, kao i mnogo puta do sada, morala da donese odluku koja je na neki način istorijska.“ – izjavio je Šutanovac.

„Kada sam pristupao Demokratskoj stranci, tačno pre 20 godina, maštao sam upravo o ovakvim trenucima. Maštao sam o trenucima u kojima ću učestvovati kada se budu donosile ispravne odluke. I danas sam vrlo ponosan. Zato što idemo na pobedu i zato što najveće šanse ima onaj kandidat koga podrži Demokratska stranka.“ – zaključio je Šutanovac.

Izvor: Informativna služba DS