Načelnica za finansije Opštinske uprave Novi Kneževac mogla bi podneti ostavku na tu poziciju posle grubog profesionalnog propusta i gubitka sudskog spora naše Opštine sa kompanijom „Vojput“.

zgrada-opstine-nk-2007Postoje najave da bi funkcionerka Srpske napredne stranke i službenica Opštinske uprave Novi Kneževac Bojka Jančić mogla podneti ostavku na sadašnju odgovornu poziciju načelnice za finansije kao mera lične odgovornosti zbog gubitka sudskog spora Opštine Novi Kneževac sa kompanijom „Vojput“ iz Subotice, nastalog prilikom izgradnje puta na relaciji Novi Kneževac – Crna Bara.

Kao kompetentno i odgovorno lice Opštine Novi Kneževac za planiranje i realizaciju javnih finansija u periodu 2004. – 2008. godine Bojka Jančić je bila jedna od osoba koja je u tadašnjoj hijerarhiji odgovornosti napravila propust prilikom projekcije investicionog kapitala od oko 250 miliona dinara koje je naša najznačajnija javna institucija bez sigurnog pokrića preuzela na sebe kao sufinansirajući deo u realizaciji velikog putnog infrastrukturnog projekta.

Današnje posledice velikog propusta su nesagledive. Opština Novi Kneževac se gubitkom sudskog spora i pravosnažnom presudom našla u blokadi od oko 170 miliona dinara čime su javne finasije došle u vrlo težak položaj.

Demokratska stranka u Novom Kneževcu zahteva izvinjenje Bojke Jančić lokalnoj javnosti zbog teškog profesionalnog propusta, i iskreno izražava uverenje da bi najavljena ostavka na poziciju načelnice za finansije bila prva mera odgovornosti aktuelne garniture Srpske napredne stranke u vršenju lokalne vlasti.