poseta-miroslava-vasinaU utorak, 19. aprila opštinu Novi Kneževac je posetio potpredsednik Vlade AP Vojvodine i sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin. Tom prilikom je zajedno sa predsednikom opštine Draganom Babićem i članom Opštinskog veća zaduženim za obrazovanje Sašom Neckovim obišao naše srednje škole.

Susreo se da direktorima Srednje škole „Dositej Obradović“ Milicom Gajin i Gimnazije Milanom Čubrilom i video koliko je tokom poslednjih godina uloženo u adaptaciju ovih škola i uređaje potrebne za savremenu nastavu. Tokom 2015. godine uložen je 21 milon dinara za uređenje ovih škola, 80 odsto je uložila pokrajinska vlada, a 20 odsto lokalna samouprava.

Tokom poslednje godine se uradila zamena vrata i prozara na zgradi PVC stolarijom radi energetske efikasnosti, urađena je kompletna adaptacija fiskuturne sale, od hidroizolacije, do zamene sanitarija u svlačionicama, postavljanje novog parketa, zatim osvetljenja i svega da sala postane potpuno funkcionalna. Renovirana je i adaptirana stara zgrada koja je pretvorena u dva savremena kabineta za izvođenje nastave i dobijeni su novi uređaji za obavljanje nastave na kuvarsko-konobarsko-poslastičarskom smeru.

poseta-miroslava-vasina-2Potpredsednik Vlade AP Vojvodine Miroslav Vasin je prepoznao dobro ulaganje u naše srednje škole i rekao da će učenici sigurno prepoznati prednost ovih škola i upisati se u njih jer pored toga što su potpuno renovirane, imaju savremene kabinere, savremene računare i drugu opremu, imaju i stručni kadar koji će učenike uspešno obrazovati.

Vlada AP Vojvodine je tokom 2015. godine uložila više od 500 miliona u razvoj opštine Novi Kneževac, a najveća investicija je izgradnja kanalizacione mreže u Novom Kneževcu koja se polako privodi kraju.

Prilikom posete Novom Kneževcu Vasin je najavio za petak, 22. april otvaranje novog Kliničko centra „Kamenica II“ u Novom Sadu koji će biti najsavreniji u ovom delu Evrope i koji će pružati svoje usluge građanima Pokrajine.